Koeldrogers perslucht - RDP serie

Na maanden hard werken zijn we trots om onze nieuwe koeldrogers aan te kondigen - RDP-serie. We werken ons assortiment bij met nog meer producten van eigen productie.

Achtergrond

refrigeration dryer inside
Perslucht bevat verontreinigingen zoals water, olie en deeltjes die moeten worden verwijderd of gereduceerd tot het aanvaardbare niveau op basis van specifieke toepassingseisen. De standaard ISO 8573-1 specificeert luchtzuiverheid / kwaliteitsklassen voor deze verontreinigingen. Vochtigheid (waterdampgehalte) wordt uitgedrukt in de vorm van Drukdauwpunt (PDP) waarbij het Dauwpunt de temperatuur is waarbij lucht 100% verzadigd is met vocht. Wanneer de temperatuur van de lucht daalt tot of onder het dauwpunt, zal condensatie optreden. Reductie van watergehalte tot drukdauwpunt + 3 ° C wordt meestal bereikt met koeldrogers.

Prestatie van de RDP koeldroger

RDP persluchtdrogers zijn ontworpen om water effectief van de perslucht te scheiden, waardoor het dauwpunt van de druk tot + 3 ° C daalt.

Drogen wordt bereikt volgens het principe van koeling dat plaatsvindt in een zeer efficiënte en ultracompacte 3-traps warmtewisselaar. In de eerste fase (lucht-luchtwarmtewisselaar) wordt warme en vochtige inlaatlucht voorgekoeld door de koude uitgaande lucht. In de tweede fase (lucht-koelmiddelwarmtewisselaar) vindt intensieve watercondensatie plaats door koeling van de lucht.

Al het gecondenseerde water wordt gescheiden van de belangrijkste persluchtstroom in de derde fase door de geïntegreerde demister. Een bewezen en robuust ontwerp zorgt voor een efficiënte en betrouwbare werking, snelle installatie en eenvoudig onderhoud..
 

rdp performance1

Besturing

Het bedieningspaneel bevat alle informatie die nodig is voor het beheer van de RDP koeldroger. Het bevat ook de geïnstalleerde hoofdvoedingsknop om de koeldroger, dauwpuntweergave en alarmmodus uit te schakelen.Elektronisch condensaat drain 

De geïntegreerde elektronische condensafvoer EMD12 is ontworpen voor volledig automatische afvoer van condensaat zonder luchtverliezen. De speciale zelfreinigende direct werkende klep zorgt voor een betrouwbare werking. EMD 12 is uitgerust met operationeel alarm, led-indicator, testknop en capacitieve niveausensor.


Lage/hoge drukschakelaar 

Lage/hoge drukschakelaar zijn bedieningsapparaten die worden gebruikt als veiligheidscontrole. De compressor wordt gestopt door de stroomtoevoer van de motor van de compressor af te sluiten wanneer de koudemiddeldruk te hoog wordt. Dit is nodig om mogelijke schade aan apparatuur te voorkomen. De aanwezigheid van de schakelaar is afhankelijk van de droger.

Thermische schakelaar

De thermische schakelaar bewaakt de persgastemperatuur van de compressor. Als deze temperatuur te hoog is, betekent dit dat de compressor oververhit is, wat schade aan de interne componenten kan veroorzaken. Afhankelijk van de temperatuur worden preventieve acties ondernomen, waardoor de stroomtoevoer naar de compressor wordt onderbroken. 


rdp performance2

Hot gas by-pass valve

Het belangrijkste doel van de omloopklep voor heet gas is om te voorkomen dat condens op het oppervlak van de verdamperspiraal bevriest wanneer het systeem onder extreem lage belasting werkt.

Geïntegreerde warmtewisselaar
 
De binnenkomende lucht komt in een lucht-lucht voorkoeler, waar binnenkomende lucht wordt verwarmd door uitgaande lucht. Vervolgens stroomt lucht door een koelmiddelwarmtewisselaar waar de lucht wordt gekoeld door het koud verdampende koelmiddel. Bij dit proces condenseert vocht in de demister in vloeibaar water. Condensaat wordt uit het systeem afgevoerd door de condensaatafvoer. 

Efficient koelsysteem

De koelcompressor pompt heet hogedrukgaskoelmiddel in de condensor die de warmte van het koelmiddelgas naar de omgevingslucht overbrengt wanneer het gas condenseert in een vloeistof.

Compressor

Zeer efficiënte zuiger- en roterende koelmiddelcompressoren verzekeren de circulatie van systeemkoelmiddel. Compressoren hebben de innovatieve constructie met een lager energieverbruik en een hoge betrouwbaarheid.components of refrigeration dryer

operating scheme dryerMain components

1 Warmtewisselaar module
a Warmtewisselaar lucht/lucht - voorkoeler
b Verdamper lucht/koelmiddel
c Demister
2 Persluchtinvoer - nat
3 Persluchtuitgang - droog
4 Compressor
5 Condenser
6 Hot gas by-pass valve
7 Gasfilter
8 Expansieklep of capillaire buis
9 Elektronische condensaatafvoer
10 Controller

Werking

De werking van de persluchtdroger kan worden verdeeld in twee onafhankelijke circuits:

PERSLUCHT CIRCUIT
Warme en vochtige perslucht komt in een drietraps warmtewisselaar. In de eerste fase wordt "lucht-lucht" (a) binnenkomende lucht voorgekoeld door koude uitlaatlucht. Deze fase is belangrijk vanuit het oogpunt van energiebesparing en voor een stabiele werking van het hele systeem. In de tweede fase “luchtkoelmiddel” (b) wordt de lucht gekoeld door het koude koelmiddel. In deze fase condenseert waterdamp in vloeibaar water. In de derde fase scheidt de "demister" (c) al het vloeibare water uit de luchtstroom. Koude droge lucht komt dan weer in “Eerste fase” (a) waar het opnieuw wordt verwarmd door de hete inlaatlucht. Naast energiebesparende functie zorgt deze fase er ook voor dat droge lucht die de droger verlaat warm genoeg is om condensatie aan de externe zijde van de stroomafwaartse leidingen te voorkomen. Gecondenseerd water wordt uit het systeem afgevoerd via elektronische condensaatafvoer.

KOELMIDDEL CIRCUIT
rdp seriesCirculatie van het koelgas in het circuit wordt verzorgd door een zeer efficiënte hermetisch afgesloten compressor (4). De compressor verhoogt de druk van het gas dat vervolgens wordt afgekoeld en vloeibaar wordt gemaakt in de condensor (5). De elektrische ventilator op de condensor kan worden geregeld door temperatuur- of druksensor. Vloeibaar koelmiddel stroomt vervolgens door de capillaire buis of thermostatische expansieklep (8) die werkt als een doseerapparaat om de druk van het koelmiddel te verlagen. Reductie van de druk is een ontwerpfunctie om de doeltemperatuur in de verdamper te bereiken (lagere druk = lagere temperatuur). De filter (7) dat stroomopwaarts van het meetapparaat is geïnstalleerd, onderschept onzuiverheden en verzekert een betrouwbare werking van het systeem. Lagedruk koelmiddel in gasvorm komt vervolgens de compressor weer binnen.

RDP persluchtdrogers werken op basis van het "niet-cyclische" werkingsprincipe, wat betekent dat wanneer de droger onbelast is (bijv. Geen of een lage inlaatstroom van perslucht), de "bypass-klep heet gas" (6) een deel van het hete koelmiddelgas (van perszijde van de compressor) terug naar de zuigzijde van de compressor. Als gevolg hiervan zal de verdampingsdruk / temperatuur constant zijn op de fabrieksinstelling..

Bij een hoge uitgangstemperatuur stopt de "thermische schakelaar" de compressor voordat permanente schade optreedt. Afhankelijk van de grootte van de droger zijn extra veiligheids- / beschermingsinrichtingen (bijv. Lagedrukschakelaar, hogedrukschakelaar) geïnstalleerd in het koelgascircuit.

Kleinere drogers zijn uitgerust met een basiscontroller die voornamelijk het dauwpunt van perslucht bewaakt. Grotere drogers zijn uitgerust met krachtigere controllers die geavanceerde besturings- en bewakingsfuncties bieden.

refrigeration dryer rdp


Prijsaanvraag

Ik zou graag een aanvraag willen sturen en ik accepteer het Privacybeleid.


Omega Air d.o.o. Ljubljana
Cesta Dolomitskega odreda 10
1000 Ljubljana
Slovenia
+386 (0)1 200 68 00
#EM#696f646c446a6b626f68276a657f207c79#EM#