Perslucht- en gasbehandeling

In dit artikel introduceren we u de basisprincipes van de meest typische persluchttoepassing.


Kwaliteits- en energiezuinige compressoren zijn belangrijk, maar zonder de juiste luchtbehandeling is het niet mogelijk om perslucht van hoge kwaliteit te produceren. De typische persluchttoepassing bestaat uit:

1. COMPRESSOR
Het basiswerkprincipe van een luchtcompressor is het comprimeren van atmosferische lucht, die vervolgens wordt gebruikt volgens de vereisten. Daarbij wordt atmosferische lucht aangezogen via een inlaatklep; steeds meer lucht wordt mechanisch in een beperkte ruimte getrokken door middel van een zuiger, waaier of schoep. Omdat de hoeveelheid aangezogen atmosferische lucht in de ontvanger of opslagtank wordt verhoogd, wordt het volume verlaagd en wordt de druk automatisch verhoogd. Simpel gezegd wordt vrije of atmosferische lucht samengeperst zodat het volume verminderd en tegelijkertijd de druk verhoogd. Er zijn drie hoofdtypen, namelijk een zuiger-, rotatie- en centrifugaalcompressor.

2. CYCLOON CONDENSAATAFSCHEIDER
Cycloon condensaatafscheiders gebruiken centrifugale beweging om vloeibaar water uit perslucht te verwijderen. Door het spinnen komt het condensaat samen op de wanden van de centrifugaalscheider. Wanneer het condensaat voldoende massa wint, valt het naar de bodem van de scheidingskom waar het in de opvangbak stroomt totdat het uit het systeem wordt gespoeld door de automatische vlotteraftapklep.
Ze worden geïnstalleerd na nakoelers om het gecondenseerde vocht te verwijderen.

3. DRUKVAT
Het drukvat speelt een zeer belangrijke rol in het persluchtsysteem:
• Dempt pulsaties veroorzaakt door zuigercompressoren,
• Een locatie bieden waar water en smeermiddel uit de persluchtstroom kunnen bezinken,
• Voldoen aan piekvereisten van opgeslagen lucht zonder dat een extra compressor nodig is,
• Vermindering van de laad- / ontlaad- of start / stop-cyclusfrequenties om schroefcompressoren efficiënter te laten werken en motorstart te verminderen,
• Langzame veranderingen in systeemdruk om een betere compressorregeling en stabielere systeemdrukken mogelijk te maken.

4. PERSLUCHTDROGER
Perslucht die de nakoeler en vochtafscheider van de compressor verlaat, is normaal gesproken warmer dan de omgevingslucht en volledig verzadigd met vocht. Naarmate de lucht afkoelt, zal het vocht condenseren in de persluchtleidingen. Overmatig meegevoerd vocht kan leiden tot ongewenste pijpcorrosie en besmetting op het punt van eindgebruik. Om deze reden is normaal gesproken een soort luchtdroger vereist. Sommige toepassingen voor eindgebruik vereisen zeer droge lucht, zoals persluchtdistributiesystemen waar leidingen worden blootgesteld aan winterse omstandigheden. De lucht drogen tot dauwpunten onder omgevingsomstandigheden is nodig om ijsafzetting te voorkomen.

5. CONDENSAATAFVOER
Bij alle afscheiders, filters, drogers en ontvangers zijn afvoeren/drains nodig om het condenswater uit het persluchtsysteem te verwijderen. Kapotte drains kunnen ervoor zorgen dat vochtdruppels stroomafwaarts stromen, wat de luchtdroger en de apparatuur kan overbelasten.

6. PERSLUCHTFILTER
Persluchtfilters worden gebruikt voor het zeer efficiënt verwijderen van vaste deeltjes, water, olie-aerosolen, koolwaterstoffen, geur en dampen uit persluchtsystemen.
Om aan de vereiste persluchtkwaliteit te voldoen, moet een passend filterelement in het filterhuis worden geïnstalleerd.

7. ACTIEVE KOOLTOREN
De toren met actieve kool elimineert koolwaterstofdampen en geuren uit perslucht. Torens zijn gevuld met adsorptiemiddel met actieve kool dat verontreinigingen op het oppervlak van de interne poriën adsorbeert. Torens van actieve kool worden gebruikt in toepassingen waar het gehalte aan oliedampen tot een minimum moet worden beperkt. Ze kunnen worden geïntegreerd in bestaande persluchtsystemen, waardoor de risico's op verontreiniging aanzienlijk worden geminimaliseerd.

8. OLIE/WATER SCHEIDER
Lokale milieuwet- en regelgeving stelt dat condensaat dat wordt afgevoerd uit persluchtsystemen niet kan worden teruggevoerd naar de riolering vanwege het gehalte aan compressorsmeerolie. Water / olie-afscheiders zijn een van de meest effectieve en economische oplossingen.
Het meertraps scheidingsproces met behulp van oleofiele filters en actieve kool zorgt voor uitzonderlijke prestaties en een probleemloze werking.

9. CONDENSAAT VERDELER
WOS CD is bedoeld voor systemen waarbij de hoeveelheid gegenereerd condensaat groter is dan de capaciteit van de grootste beschikbare WOS-waterolieseparator. WOS CD kan het verzamelde condensaat gelijkmatig verdelen over maximaal drie WOS-35 wateroliescheiders. WOS CD is uitgerust met een stroomverdeler op de inlaatpoort en tot 8 slangaansluitingen gemonteerd.

10. CENTRAAL BEWAKINGSSYSTEEM
Stabiele productkwaliteit, procesoptimalisatie en energiebesparing zijn slechts enkele van de redenen waarom meetapparatuur een essentieel onderdeel wordt van de huidige perslucht- / gassystemen.
Type en aantal sensoren zijn afhankelijk van specifieke toepassingen, maar de meest voorkomende zijn druk-, debiet- en dauwpuntsensoren.

11. NAKOELER
Luchtgekoelde nakoelers van de serie ACA zijn ontworpen om de temperatuur van de perslucht en het waterdampdauwpunt in het persluchtsysteem te verlagen. De zeer efficiënte axiale ventilator dwingt de omgevingslucht over de koperen buizen van de warmtewisselaars, ondersteund door aluminium lamellen, wat voor het nodige koeleffect zorgt.
De perslucht wordt afgekoeld tot circa 10 ° C boven omgevingstemperatuur. ACA nakoelers zorgen voor maximale prestaties en bescherming van alle apparatuur, zoals koeldrogers, adsorptiedrogers en filters, die zich stroomafwaarts van deze unit bevinden.

12./13. STIKSTOF / ZUURSTOFGENERATOR
De generatoren halen de beschikbare stikstof / zuurstof in de omgevingslucht uit de andere gassen door toepassing van de Pressure Swing Adsorption (PSA) -technologie. Tijdens het PSA-proces wordt gecomprimeerde, gereinigde omgevingslucht naar een moleculair zeefbed geleid, waardoor de stikstof (of zuurstof) als productgas kan passeren, maar andere gassen absorbeert.

Prijsaanvraag

Ik zou graag een aanvraag willen sturen en ik accepteer het Privacybeleid.


Omega Air d.o.o. Ljubljana
Cesta Dolomitskega odreda 10
1000 Ljubljana
Slovenia
+386 (0)1 200 68 00
#EM#696f646c446a6b626f68276a657f207c79#EM#